Cred ca este sanatos pentru noi sa avem mentori diferiti in diverse perioade din viata - Georgeta Dendrino, Managing Director Interact

Cred ca este sanatos pentru noi sa avem mentori diferiti in diverse perioade din viata - Georgeta Dendrino, Managing Director Interact

Cred ca este sanatos pentru noi sa avem mentori diferiti in diverse perioade din viata - Georgeta Dendrino, Managing Director Interact

Foto: TheWoman.ro

Crede in echilibru, in balanta intre fermitate si bunatate, orientare catre rezultate si empatie, dorinta de a reusi si grija fata de oameni. Simte nevoia de a fi implicata in multe proiecte, variate, parte care vine si cu o parte buna – ii tine mintea mereu ocupata, curioasa, treaza. Crede ca ar trebui sa avem realmente mai multe vieti, ca sa putem sa experimentam tot ce exista pe lume.

Astazi facem cunostinta cu Georgeta Dendrino – Managing Director Interact si are peste 22 ani de experienta in domeniul trainingului si consultantei. Recent desemnata vicepresedinta celei mai mari retele mondiale de business pentru femei – Professional Women’s Network.

Care sunt momentele importante din viata ta la care te-ai opri ca sa spui cine esti?


As zice ca au fost momente cand eram eu la scoala generala, cand eram nemultumita de multe, si spuneam mereu ca eu voi ajunge la Paris. Parintii mei credeau ca imi lipseste o doaga – pe vremea aceea nu puteai sa pleci din tara, li se parea ca fabulam. Cred ca am o doza de idealism, de credinta ca pot sa fac ce imi propun, o oarecare putere de a o lua de la capat, asemenea unui Hopa Mitica: cade-n f…d si se ridica. Acestea m-au ajutat mult sa o iau de la zero cand am pierdut aproape totul, atat personal cat si profesional. Spun ‘aproape’ totul pentru ca mi-a ramas mereu acel ceva pe care nimeni nu ni-l poate lua: investitia pe care am facut-o in noi insine de-a lungul vietii.

Parintii mei imi repetau mereu ca trebuie sa invat, ca numai asa reusesti in viata. Din fericire pentru mine, i-am crezut.

Un moment important a fost decizia de a pleca din invatamant acum 22 de ani, cand mediul privat era la inceputuri in Romania. A fost important pentru mine pentru ca mi-a placut sa fiu profesoara. Din fericire, Interact este in zona de educatie continua, asa ca, de fapt, nu m-am desprins de acele lucruri in care eu cred: educatie, lucrul cu oameni de toate varstele.

Un alt moment a fost cand am mers la Insead. Eram intr-o perioada foarte grea a vietii mele si am adaugat o presiune. Mi-a placut mult, insa anii aceia au fost complicati – intr-un fel, insa, aveam aceasta credinta ca ‘I can do it’. Cei doi ani de executive MBA si, apoi, cei trei ani la Insead au fost ani in care, dincolo de ‘business as usual’, a trebuit sa merg la scoala, sa invat, sa scriu multe lucrari, sa fiu in situatii de streching mental, emotional, care nu au fost mereu usor de dus. Cred ca multi oameni trec prin perioade dificile; ceea ce este critic aici este nivelul nostru de rezilienta, de rezistenta de toate felurile.

Ce te-a determinat sa ajungi unde esti acum?


As zice ca au fost cateva lucruri:

- Aceasta credinta ca o sa reusesc, o sa gasesc solutii.

- Tendinta mea aproape bulimica de cunoastere, de a mai invata cate ceva – aceasta m-a ajutat sa nu raman intepenita intr-un mod de gandire.

- In plus, nevoia mea de a fi implicata in multe proiecte, variate, are si o parte buna – imi tine mintea mereu ocupata, curioasa, treaza.

Citeste interviul integral pe www.thewoman.ro!

Monday, 02-September-2019
Autor: TheWoman.ro

Recomandari RisCo: