Cum aleg casa de marcat potrivită afacerii mele? Răspunsuri la cele mai uzuale întrebări

Cum aleg casa de marcat potrivită afacerii mele? Răspunsuri la cele mai uzuale întrebări

Afacerile sunt o metodă ideală de a da sens muncii tale, în special dacă îţi doreşti de mult timp să urmezi calea antreprenoriatului. Pe cât de multe satisfacţii îţi poate aduce propria afacere, pe atât de mult te poate stresa să înveţi toate legile şi regulile pe care un business trebuie să le urmeze în ţara de origine.

Desigur, este esenţial să lucrezi legal întotdeauna, pentru a evita orice fel de probleme care pot sabota bunul mers al business-ului tău.

Printre cele mai importante aspecte ale unui business, se numără cele ce ţin de reglementarea părţii financiare. Casa de marcat este un obiect ce defineşte activitatea a numeroase afaceri care lucrează cu persoane fizice. Magazine, restaurante, saloane de înfrumuseţare şi clinici stomatologice, acestea sunt doar câteva exemple de afaceri care trebuie să folosească o casă de marcat în activitatea lor de zi cu zi.

Dacă vrei să ştii cum alegi casa de marcat potrivită afacerii tale, iată răspunsurile la cele mai uzuale întrebări legate de acest lucru:

Cum ştiu că am nevoie de o casă de marcat?

Articolul 1 al OUG 28/25/03/199 stipulează clar că toţi comercianţii care vând produse sau servicii direct către persoane fizice sau juridice, trebuie să folosească o casă de marcat:

“(1) Operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

(2) Operatorii economici prevăzuți la alin. (1), denumiți în continuare utilizatori, cu excepția celor care utilizează aparate de marcat electronice fiscale care potrivit prevederilor art. 3 alin. (2^1) nu înglobează constructiv dispozitivul de imprimare, au obligația să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale și să le înmâneze clienților. La solicitarea clienților, utilizatorii vor elibera acestora și factură.”(extras OUG 28/ martie 1999)

Cum se realizează fiscalizarea casei de marcat?

Fiscalizarea casei de marcat implica conectarea acesteia la programele de software ale ANAF, pentru a înregistra în timp real tranzacţiile efectuate. Acest lucru reduce riscul de fraudă în rândul comercianţilor. Cea mai bună soluţie pentru înregistrarea şi fiscalizarea casei de marcat este să apelezi la un distribuitor autorizat care se va ocupa de aceste lucruri pentru tine.

Cum folosesc o casă de marcat dacă ofer servicii în afara sediului?

Dacă oferi servicii pe teren, precum reparaţii sau servicii de îngrijire la domiciliu, atunci poţi opta pentru o casă de marcat portabilă. Aceasta funcţionează exact la fel precum una de dimensiuni mari şi o poţi lua cu tine oricând.

Pentru ce tip de afaceri se pretează sistemele POS?

Sistemele POS includ casă de marcat, cântar, soft de gestiune, cititor de coduri de bare şi diverse alte accesorii, în funcţie de nevoi. Acestea se pretează excelent pentru afaceri medii şi mari, precum restaurantele, saloanele de înfrumuseţare, cafenelele, cofetăriile şi magazinele de haine.