Cum arată viața unei românce „auto-exilate” în Franța?

Cum arată viața unei românce „auto-exilate” în Franța?

Cum arată viața unei românce „auto-exilate” în Franța?

Foto: Life.ro

Florentina Postaru a plecat acum patru ani în Franța. Își dorea dintotdeauna să trăiască dincolo, în Occident și își promisese că o va face până va împlini 40 de ani. Așa că, la final de 2014 a aplicat pentru un job în domeniul informaticii și în primăvara anului viitor a plecat din țară cu portbagajul plin pentru a începe o nouă viață, singură, în Bretania.

S-a născut în Delta Dunării pe care o iubește nespus. A trăit în comunismul lui Ceaușescu. A fost șoim și apoi pionier. A jucat handbal la Tulcea și a venit în studenție în București pentru a gusta din libertatea noului regim. A făcut entorsă în timp ce-și manifesta bucuria în Piața Universității. Se bucura de serile de luni din Club A și visa la o experiență care să îi schimbe viața. Iar aceasta a venit atunci când s-a hotărât să plece în Franța pentru a trăi în lumea de dincolo de România. Ajunsă acolo, singură în Bretania, nu a încetat să vorbească despre acasă. Întâi cu prietenii, apoi cu elevii și cu ascultătorii unui radio local. Iar de curând să își pună toate amintirile într-o carte ilustrată de Serge Bloch cel care parcă a fost cu ea la Tulcea, la Sabangia, la București, reușind să creioneze foarte precis și cu mult umor tot ce povestește Florentina Postaru despre România și aventurile ei.

Dar cine este românca din Bretania care le vorbește francezilor despre țara noastră? Și cum arată amintirile ei?

Cine este Florentina Postaru într-o singură propoziție?

Florentina este o femeie de 43 de ani, „auto-exilată” în Franța și care de curând a publicat prima carte, „Fericit cel care asemeni aspiratorului meu, a făcut o călătorie frumoasă” (Heureux qui comme mon aspirateur, a fait un beau voyage).

Citeste interviul integral pe www.life.ro!

Tuesday, 14-January-2020
Autor: Life.ro

Recomandari RisCo: