Cum să pui mâna pe jobul mult visat

Cum să pui mâna pe jobul mult visat

Vrei să obții următorul tău interviu și să pui mâna pe jobul mult visat? Iată 15 sfaturi care te vor ajuta la interviul de angajare și care te vor aduce cu un pas mai aproape de postul mult râvnit.

1. Documentează-te temeindic despre industrie și companie.

“În primul rând, nu merge la interviul de angajare fără cunoști informații esențiale despre compania din care ai de gând să faci parte. E una dintre cele mai întâlnite situații cu potențialii angajați. E inacceptabil să nu cunoști domeniul de activitate al firmei, să știi principalele servicii/produse pe care le au în portofoliu. De asemenea, ar trebui să știți informații măcar de bază despre industria în care vă doriți să activați”, spune recrutorul Iulia Banu.
Un intervievator te poate întreba cum percepi poziția companiei sale în industria sa, cine sunt concurenții firmei sale, care sunt avantajele sale competitiveDin acest motiv, evită să încerci o duzină de industrii diferite. În schimb, concentrează-te pe căutarea unui loc de muncă în maximum 2-3 arii de activitate.

2. Este esential să cunoști motivele pentru care vrei jobul.

Pregătește-te să participi la fiecare interviu având în vedere minimum trei puncte cheie care să îi dovedeasca angajatorului că ești cel mai bun candidat pentru acea poziție. Pregătește un exemplu pentru fiecare dintre puncte. „Am abilități bune de comunicare. De exemplu, am convins un întreg grup să…”. Și fii pregătit să spui intervievatorului de ce îți dorești acel loc de muncă – inclusiv ce te interesează în legătură cu el, ce recompense oferă și pe care tu le găsești valoroase și ce abilități necesită și pe care tu le ai. Dacă un intervievator nu crede că ești cu adevărat interesat de job, nu îți va oferi o ofertă indiferent cât de bun ai fi.

3. Anticipează preocupările și rezervele intervievatorului.

Există întotdeauna mai mulți candidați pentru posturile puse la bătaie decât locuri de muncă. Așa că, intervievatorii caută modalități de a elimina oamenii. Pune-te în locul lor și întreabă-te de ce s-ar putea să nu vrea să te angajeze „Nu am asta”, „Nu sunt asta” etc.. Apoi, pregătește apărarea: „Știu că este posibil să vă gândiți că s-ar putea să nu fiu cel mai potrivit pentru această poziție din cauza .. (rezervei lor). Dar ar trebui să știți că … (ar trebui să conțină motivul pentru care intervievatorul nu ar trebui să fie prea îngrijorat, să-I elimine rezervele”.

4. Pregătește-te serios pentru întrebările obișnuite ale interviului.

Fiecare carte de tipul „cum să intervievezi” are o listă de o sută sau mai multe întrebări comune care sunt adresate la un interviu de angajare. Deci, cum te pregătești? Alege orice listă și gândește-te la ce întrebări este cel mai probabil să întâlnești, având în vedere vârsta și statutul tău. (pe cale de absolvire, în căutarea unui stagiu de vară). Apoi pregătește răspunsurile, astfel încât să nu va trebui să le căutați chiar în timpul interviului propriu-zis.

5. Întrebări pentru intervievator.

Vino la interviu cu câteva întrebări inteligente pentru intervievator care să demonstreaze cunoștințele tale despre companie, precum și intenția ta serioasă pentru postul la care ai aplicat. Intervievatorii întreabă întotdeauna dacă ai întrebări și ar trebui să poți adresa una sau două. Dacă spui „Nu”, poate concluziona că nu ești chiar atât de interesat de job sau companie. O întrebare bună este: „Dacă ai putea proiecta de la zero candidatul ideal pentru această poziție, cum ar fi el sau ea?”
Dacă urmează să ai o serie de interviuri cu aceeași companie, poți folosi câteva dintre întrebările pregătite de tine cu fiecare persoană pe care o întâlnești. De exemplu, „Care credeți că este cel mai bun motiv pentru a lucra aici?” și „Ce fel de persoana v-ati ați dori cel mai mult să ocupe această poziție?”.

Mai mult pe Revista Cariere