Cum sa lucrezi cu spor. Sfaturi de la un mare scriitor

Cum sa lucrezi cu spor. Sfaturi de la un mare scriitor

Cum sa lucrezi cu spor. Sfaturi de la un mare scriitor

Foto: Revista CARIERE

Henry Miller a fost un om cu o minte prolifica. Oamenii de acest fel se confrunta cu cateva provocari specifice: traiesc intr-o avalansa de idei, au mereu nevoie de nou, traiesc constant chemarea de a crea, de a construi, de a transforma. Sunt mai mult vizionari, decat executanti, asa ca au nevoie de o strategie clara de implementare.

Iata cateva dintre sfaturile pe care si le da Henry Miller si din care ne putem inspira si noi:

„Lucreaza la un singur proiect, pana-l termini. Lasa celelalte carti pe care vrei sa le scrii. Gandeste-te numai la ce scrii acum.”

Deja se stie ca multitansking-ul ne fragmenteaza concentrarea, ne risipeste energia si afecteaza calitatea muncii noastre. E bine sa-ti notezi ideile care-ti vin cu privire la alte proiecte, dar nu trece si la implementarea acestora, nu investi timp si in ele. Dedica-ti energia creatoare proiectului pe care il ai acum in desfasurare. Nu numai ca vei castiga timp, dar prin concetrarea atentiei vei ajunge sa sondezi niveluri mult mai profunde ale resurselor tale intelectuale si creative, iar proiectul va castiga in valabilitate si in calitate.

Citeste continuarea articolului pe www.revistacariere.ro!

Tuesday, 10-September-2019
Autor: Revista CARIERE

Recomandari RisCo: