Mark Zuckerberg a prezentat un tool care construiește lumi virtuale prin comenzi vocale

Mark Zuckerberg a prezentat un tool care construiește lumi virtuale prin comenzi vocale

Meta a prezentat săptămâna trecută un prototip al unui sistem bazat pe inteligență artificială, care permite oamenilor să creeze lucruri într-o lume virtuală prin comenzi vocale. Tool-ul se numește “Builder Bot” și este prezentat ca un „concept explorator” care demonstrează potențialul AI în crearea de lumi în metaverse. Mark Zuckerberg a prezentat prototipul în format video la un eveniment online organizat pe Facebook, Meta AI: Inside the Lab event.

Cum funcționează Builder Bot

În video, Zuckerberg a explicat cum are loc procesul de a construi părți din lumea virtuală doar prin descrierea lor. După ce fondatorul Meta a pronunțat „hai să mergem într-un parc”, bot-ul a început să creeze un peisaj 3D a unui parc cu iarbă verde și copaci. Apoi, Zuckerberg s-a răzgândit și a zis „de fapt, hai să mergem la o plajă”, iar bot-ul a înlocuit peisajul inițial cu unul care avea apă și nisip. Mai târziu, au fost adăgate chiar și sunete de pescăruși și valuri. Prin schimbarea elementelor CEO-ul a dorit să evidențieze cât de specifice pot fi comenzile vocale și a susținut ideea că tool-ul va permite alimentarea creativității în metaverse. Dacă tehnologia respectivă va avea succes, aceasta va putea fi implementată și pe alte platforme VR. La o primă impresie, urmăritorii au fost atrași de idee. Unii chiar au spus că ar fi un loc de joacă perfect pentru copii, însă gigantul consideră că metaverse nu este un loc potrivit și sigur pentru cei mici.

Cu ce o să ne mai uimească metaverse?

Meta a dezvăluit la începutul lunii că anul trecut au fost cheltuiți $10 miliarde pentru crearea metaverse-ului, iar investițiile vor fi din ce în ce mai mari, întrucât compania plănuiește să lanseze tool-uri concepute pentru a avansa universul virtual. Compania a anunțat că lucrează în prezent la chatbot-uri și carduri bazate pe inteligență artificială, dar și la un traducător universal de vorbire. Acest translator va fi capabil să traducă instantaneu în timp ce două persoane comunică în limbi diferite. În momentul de față, tehnologia i-a permis lui Meta crearea tool-ului care traduce în timp real, însă poate fi aplicat doar celor mai vorbite limbi la nivel global. Eforturile se vor concentra pe dezvoltarea unor noi tehnici de machine learning care vor permite acoperirea tuturor limbilor existente.