NASA Space Apps Challenge, a patra oara in Romania

NASA Space Apps Challenge, a patra oara in Romania

NASA Space Apps Challenge, a patra oara in Romania

Foto: ComputerBlog.ro

Hackathonul international NASA Space Apps Challenge 2019 revine pentru a patra oara in Romania. Hackathonul de 48 de ore se va desfasura simultan, in perioada 19-20 octombrie 2019, in Bucuresti, Cluj Napoca si Craiova, alaturi de peste 200 orase din intreaga lume.

Principalul scop al evenimentului este de a corela datele NASA cu entuziastii din toata lumea care pot gasi solutii la aceste provocari. Sunt incurajate sa participe persoanele de orice varsta, creative si cu abilitati de rezolvare a problemelor – elevi, studenti sau profesionisti, incepatori sau veterani. Acestea pot fi programatori, oameni de stiinta sau doar pasionati de acest domeniu, designeri, storytelleri, creatori, constructori, specialisti software.

La editia din acest an sunt propuse cinci teme generice si 25 de teme specifice care pot fi consultate in cadrul fiecarei categorii. Cea numita Oceanele pamantului urmareste identificarea de solutii optime pentru protejarea acestora. Categoriile Luna noastra, respectiv Planetele, aproape si departe propun explorarea creativa a acestora. Catre stele invita participantii sa jongleze cu stiinta, arta si tehnologia, pentru a descoperi oportunitatile spatiului exterior. Ultima categorie, Traind in propria lume, pune accentul pe elementele care ne permit existenta pe Terra si pe proiectele creative care ilustreaza conexiunile din interiorul acestui ecosistem.

Fii la curent cu mai multe informatii despre eveniment pe www.computerblog.ro!

Wednesday, 09-October-2019
Autor: ComputerBlog.ro

Recomandari RisCo: