Producatorul de vin Cotnari raporteaza un profit in scadere cu 50%

Producatorul de vin Cotnari raporteaza un profit in scadere cu 50%

Cotnari este unul dintre cele mai cunoscute branduri de vin din Romania. Producatorul a incheiat anul financiar 2019 cu o scadere de 9% a vanzarilor, inregistrand o cifra de afaceri de 144,1 milioane lei, comparativ cu anul anterior cand s-a atins valoarea de 158,9 milioane lei. Vanzarile Cotnari din anul financiar 2018 au raportat cota maxima de crestere, pe o perioada incepand cu anul 2010 (84,4 milioane lei).

Profitul net al anului financiar 2019 a fost de 4,4 milioane lei, in scadere cu 50%, fata de anul anterior. Cea mai mare valoare a profitului net a fost atinsa in anul 2014 si a fost de 24,2 milioane lei.

Cu toate ca anul 2019 a inregistrat scaderi ale vanzarilor, producatorul de vin este unul dintre cele mai reprezentative nume din industria viticola din Romania.

De-a lungul anilor, Cotnari a primit numeroase distinctii care dovedesc calitatea acestui vin.

Cotnari Romania

Cotnari – un vin cu specific romanesc

Datorita asezarii georgrafice, dar si a pamantului foarte prielnic, Romania este una din cele mai mari tari viticole ale lumii si detine cel mai mare numar de podgorii din Uniunea Europeana.

Compania Cotnari a fost fondata in urma cu mai bine de 70 de ani. Podgoria se intinde pe o suprafata de peste 1.700 de hectare cu vita-de-vie si este impartita in 12 ferme viticole. Producatorul de vin din judetul Iasi se mandreste cu soiuri 100% romanesti.

In anul 2006, compania a investit 3,5 milioane de euro in  modernizarea combinatului de vinificatie si in achizitia de masini si utilaje viticole, dar si in promovarea companiei.

Brandul Cotnari are capacitatea de a vinde aproximativ 15 milioane de sticle de vin anual. Sub titulatura de marca europeana, din productia totala, Cotnari trimite 10% catre piata internationala din Europa (Spania, Germania, Italia, Anglia, Belgia, Franta, Cipru), SUA si Canada.

Producatorul cultiva soiuri precum Feteasca Neagra, Busuioaca de Bohotin, Tamaioasa Romaneasca, Grasa de Cotnari, Feteasca Alba.

Vinul – beneficii pentru consumatori

Vinul este bogat in compusi antioxidanti benefici pentru sanatate si contine o mare cantitate de: minerale (potasiu, calciu, magneziu), vitamine (B1, B2, B5 si B6, B12, C), dar si alte substante benefice organism precum:

- polifenoli (ajuta in prevenirea formarii radicalilor liberi si regenerarea organismului);

- resveratrol (cel mai puternic antioxidant);

- flavonoide (antioxidanti cu efect asupra sistemului imunitar, avand si efecte antiinflamatorii)

- melatonina (hormonul natural care ajuta in reglarea ritmului circadian, avand un rol important in calitatea somnului).

Consumul moderat ajuta la prevenirea bolilor de inima si imbunatateste sistemul imunitar, produce energie si o mai buna functionare a memoriei.