Prof. dr. Elvira Brătilă: 'O țară fără copii este o țară fără viitor!'

Prof. dr. Elvira Brătilă:

Prof. dr. Elvira Brătilă: 'O țară fără copii este o țară fără viitor!'

Foto: Facebook

Fizica atomică a fost prima opțiune pentru admiterea la facultate. Apoi a mai cochetat și cu alte domenii sau specializări. A simțit însă că ”nu se potriveau cu firea” ei, că parcă nu-și găsea ”rostul”. Așa că … a continuat să caute.

Dar, cum viața, ”compusă dintr-o mare de întrebări”, se întâmplă exact atunci când tu ești ocupat cu altceva, Dumnezeu i-a adus în cale oameni, întâlniri și întâmplări care i-au rescris destinul. ”Pentru mine, o fostă călugăriță a fost omul care mi-a insuflat, încet-încet, dorința de a da la medicină. Știam că trebuie să fac ceva, să ajut oamenii. Ea mi-a spus: medicina. Așa a început să înflorească în mine . Ea s-a îmbolnăvit, o vreme am îngrijit-o. Am văzut că îmi place să mă dedic oamenilor. Eram la finalul clasei a XI-a. Am început să mă pregătesc pentru Medicină și m-am îndrăgostit de ea ca de un om…în timp”.

Iar dragostea aceasta a fost una trainică, dedicată, nobilă, pentru că, tot în timp, adolescenta care nu-și găsea ”rostul” și a avut nevoie de un semn divin ca să-și urmeze calea a devenit un nume cu rezonanță în breasla medicală.

Astăzi, este primul chirurg ginecolog care a introdus în România chirurgia robotică Da Vinci de sferă ginecologică. A fondat Endomedicare Academy, prima academie de endometrioză în Romania, un concept nou, revoluționar, care ȋnseamnă capacitarea unei echipe multidisciplinare, pentru o abordare 360 a diagnosticului, tratamentului și chirurgiei endometriozei. A fost implicată în organizarea a 12 ediții ale Congresului Național de Uroginecologie, experienţa de peste 15 ani în acest domeniu reflectâdu-se în folosirea celor mai noi procedee terapeutice în tratamentul incontinenței urinare și a prolapsului utero-vaginal. A participat la peste 42 de cursuri naţionale și internaţionale în domeniul chirurgiei minim invazive, uroginecologiei și oncologiei ginecologice.

Citeste interviul integral pe www.revistacariere.ro!

Monday, 25-November-2019
Autor: Revista CARIERE

Recomandari RisCo: