RAFO Onesti a intrat in faliment. CITR pregateste vanzarea ei

RAFO Onesti a intrat in faliment. CITR pregateste vanzarea ei

RAFO Onesti a intrat in faliment. CITR pregateste vanzarea ei

Foto: RisCo.ro

Rafinaria RAFO din Onesti, una dintre cele mai mari companii din domeniul petrolier din Romania in urma cu 20 de ani, a intrat in faliment, conform unei decizii luate ieri, 19 septembrie, de Tribunalul Bacau, scrie zf.ro.

„Falimentul RAFO survine ca o consecinta fireasca a faptului ca intentiile investitorilor nu s-au concretizat intr-o tranzactie, coroborata cu expirarea, pe 22 august a.c., a planului de reorganizare a companiei, de 18 luni. Este de notat faptul ca RAFO nu functioneaza de o perioada lunga de timp, activitatea sa de productie fiind oprita in 2008, cu mult inainte de intrarea in insolventa”, spun reprezentantii CITR, desemnata lichidatorul judiciar al RAFO.

Care va fi primul pas

Primul pas din procedura falimentului va fi reluarea procesului de inventariere si evaluare a rafinariei, urmat de intocmirea unei strategii de valorificare, menita sa acopere recuperarea creantelor si cheltuielilor de conservare. Judecatorul sindic va stabili un termen pana la care toti creditorii care au inregistrat creante dupa deschiderea procedurii de insolventa vor inregistra cereri de inscriere la masa credala.

Cateva informatii despre RAFO SA

RAFO SA, inregistrata cu codul CAEN 1920 – Fabricarea produselor obtinute din prelucrarea titeiului, a intrat in faliment si are urmatoarele statusuri, conform datelor disponibile pe RisCo.ro: este sub incidenta Legii nr. 85/2014; reorganizare judiciara.

Cifra de afaceri a rafinariei RAFO Onesti in 2018 a fost de 1,5 milioane de RON, in scadere cu 45 de procente fata de anul 2017. In ceea ce priveste profitul, RAFO Onesti a inregistrat pierderi mari de-a lungul anilor. In 2018, RAFO Onesti a inregistrat o pierdere de 29,5 milioane de RON, fiind in scadere cu 116% fata de anul 2017.

Marja de profit inregistrata de RAFO SA in 2018 a fost de -1.963,8%.

 

Friday, 20-September-2019
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: