Saptamana de lucru de 4 zile creste considerabil productivitatea

Saptamana de lucru de 4 zile creste considerabil productivitatea

Saptamana de lucru de 4 zile creste considerabil productivitatea

Foto: Pixabay.com

Corporate report Microsoft a testat saptamana de lucru de 4 zile, iar rezultatele au fost surprinzatoare! Productivitatea angajatilor a crescut considerabil.

Tot mai multe companii mici din intreaga lume au inceput sa adopte o saptamana de lucru de patru zile, insa rezultatele efectuate de Microsoft arata ca aceasta schimbare ar putea avea efecte benefice si pentru companiile mari.

Microsoft a lansat vara trecuta in Japonia programul “Work Life Choice Challenge”, in care a inchis birourile in fiecare zi de vineri in luna august. Astfel, angajatii s-au bucurat de o zi libera in fiecare saptamana.

Rezultatele au fost uimitoare. Desi timpul de lucru a fost redus, productivitatea a crescut cu 40% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Pe langa reducerea timpului de lucru, conducerea Microsoft a cerut personalului sa reduca din timpul alocat sedintelor si raspunsurilor la mesaje. S-a sugerat ca sedintele sa nu dureze mai mult de 30 de minute.

Mai mult decat 90% din cei 2.280 de angajati Microsoft au fost incantati de aceste masuri in perioada de test. Mai mult decat atat, inchizand mai devreme, au fost economisite si alte resurse, cum ar fi electricitatea.

Initiativa Microsoft in Japonia este de laudat, avand in vedere ca tara se confrunta de multa vreme cu o cultura periculoasa – si uneori fatala – a muncii in exces. Exista si un termen asociat muncii in exces, numit karoshi, care inseamna deces din cauza stresului si altor afectiuni provocate de munca in exces.

Tuesday, 05-November-2019
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: