Sedentarismul in munca remote. Cum il poti combate?

Sedentarismul in munca remote. Cum il poti combate?

Mulți profesioniști au fost nevoiți să-și modifice drastic activitățile zilnice pentru a integra munca la distanță în viața lor în ultimii 2 ani. Deși acest lucru însemna să lucreze din confortul propriilor case, este posibil să fi dus și la un stil de viață mai sedentar, decât cel activ natural de care se bucurau odată, când făceau naveta la serviciu zilnic.

Lipsa de activitate fizică poate duce la probleme grave pentru un organism uman, inclusiv obezitate, boli de inima, diabet și mai mult, împreună cu depresia și anxietatea care pot apărea de a avea de a face cu astfel de maladii. Pentru cei care nu s-au întors încă la birou, care este cel mai bun mod de a se recupera după ce au dus un stil de viață din ce în ce mai inactiv și cum se pot asigura că se mișcă suficient pentru a-și menține mintea și corpul sănătos?

Iată câteva sugestii care vă pot imbunătăți starea generală și vă pot ajuta să fiți mai activi chiar și dacă lucrați remote.

  1. Schimbă-ți mentalitatea

Mentalitatea este importantă. Dacă vei asocia lucru de acasă cu o lipsă de activitate fizică și sedentarism, desigur, vei fi letargic. În schimb, dacă ai alege să fii mai creativ în activitatea fizică – vei face exerciții de intensitate ridicată, folosind echipamente minime sau deloc, într-un timp scurt poate  acestea vor avea un impact mai mare, decât cele de rutină. Faceți antrenamentele la domiciliu distractive, variate și interesante.

  1. Planifică-ți pauze regulate de exerciții

Munca de acasă a avut multe efecte, iar lipsa activității fizice este unul dintre ele. Câteva idei pe care poți să le încerci: planifică-ți 10-15 minute între întâlniri pentru o plimbare în propria curte sau în jurul casei dvs., faceți o plimbare în timpul apelurilor telefonice care nu implică prezentări (acestea funcționează foarte bine chiar și la birou) și planifică-ți antrenamentele în timpul rezervat drumului spre birou și înapoi.

  1. Regândește-ți și remodelează-ți ziua

Regândește-ți și remodelează-ți  ziua pentru a-ți face timp și spațiu pentru activitatea fizică și meditație. Dacă ai un cațel, ai putea ieși mai des la plimbare cu el. Sau poti sa iti programezi o intâlnire cu un amic/ă care sa includă și o plimbare în parc, pe care ai putea să o faci în timpul pauzei de masă sau chiar după încheierea programului de muncă. Idea principală este să nu te plafonezi și să-ți găsești mereu activități de făcut.

  1. Fă-ți rost de un birou mobil de tip sit/stand

Un pas rapid și ușor pentru a crește activitatea fizică pe tot parcursul zilei de lucru este să obțineți un birou de sit/stand. Le poți găsi pe diferite site-uri de mobila la prețuri destul de accesibile, iar acestea se pot ridica și coborî cu ușurință la înălțimea dorită, astfel nu va trebui să stai toată ziua în aceeași poziție, iar acest lucru v-a crește fluxul de sânge și activitatea fizică toată ziua.