Semne ca ai cel mai rar tip de personalitate din lume

Semne ca ai cel mai rar tip de personalitate din lume
Foto: Unsplash.com

Simti ca ai o personalitate aparte si pur si simplu nu te incadrezi in tiparele clasice? Ei, bine, ai dreptate!

 

Tipurile de personalitate Myers Briggs - Myers Briggs Type Indicator (MBTI) – este un sistem utilizat la scara larga pentru a intelege si interpreta personalitatea umana, ce are la baza ideile lui Carl Jung despre tipurile de personalitate.

 

Isabel Myers Brigss, impreuna cu mama sa, Katherine Briggs, a dezvoltat teoriile lui Jung, obtinand o metodologie si un sistem ce pot ajuta la intelegerea si interpretarea personalitatii si modului comportamental preferat de fiecare.

 

Modelul MBTI are o utilitate deosebita pentru intelegerea si dezvoltarea sinelui, intelegerea si dezvoltarea celorlalti, intelegerea motivatiei celorlalti, munca in echipa si acceptarea rolurilor si dezvoltarii impreuna cu ceilalti si pentru sine.

 

Doar 2% din populatie are acest tip de personalitate! Tipurile de personalitate dezvoltate de Myers Briggs au la baza cele 4 tipuri de personalitate – Extravertit, Senzorial, Reflexiv si Judecativ.

 

Cel mai rar tip de personalitate din lume este foarte greu de observat, deoarece aceste persoane nu se remarca in societate si au tendinta sa fie individualiste. Cu toate acestea, persoanele care au cel mai rar tip de personalitate formeaza legaturi puternice de prietenie, sunt empatice, sunt foarte organizate, isi desfasoara activitatea profesionala intr-un mod foarte bine organizat si structurat si sunt foarte buni lideri.

 

Semne ca ai cel mai rar tip de personalitate

 

Vrei totul sau nimic

 

Potrivit lui Myers Briggs, persoanele care au cel mai rar tip de personalitate din lume nu vor sa isi iroseasca timpul cu lucruri sau activitati care nu sunt autentice pentru ele. Desi se descurca foarte bine in viata de zi cu zi si au rezultate exceptionale in tot ce fac, ele aleg intotdeauna calitatea, nu cantitatea.

 

Esti o persoana empatica

 

Iti asculti mereu intuitia si stii ca lucrurile sunt asa cum simti? Ai o personalitate rar intalnita! Potrivit lui Myers Briggs, persoanele care au acest tip de personalitate sunt foarte atente si receptive la tot ce se intampla in jurul lor. Fara sa aiba foarte multe date si informatii despre alte persoane, ele pur si simplu stiu cu cine au de-a face. Insa ele au si o calitate aparte: pot ierta foarte usor, mai ales cand e vorba de persoane extrem de apropiate lor.

 

Cauti adevarul absolut

 

 

Preferi singuratatea

 

Cele mai multe persoane care au cel mai rar tip de personalitate din lume au o gandire foarte diferita si prefera sa petreaca mult timp singure. Le este greu sa lege prietenii cu persoane fata de care nu empatizeaza si simt ca sunt diferite inca de la o varsta destul de mica.

 

Cauti adevarul absolut

 

Persoanele care au cel mai rar tip de personalitate din lume sunt in cautarea adevarului absolut. Ele sunt in cautarea adevaratului sens al vietii. Nu apreciaza stilul extravagant si nu le plac persoanele superficiale. Ele cauta ca orice experienta pe care o au sa fie autentica. Lucreaza foarte mult la dezvoltarea lor, se asociaza cu persoane oneste si pot identifica cu usurinta orice situatie care nu e in favoarea lor.

 

Ai un cerc restrans de prieteni

 

O alta caracteristica a acestui tip de personalitate este acela ca nu se asociaza cu foarte multi oameni. Persoanele de acest tip au un cerc restrans de prieteni, iar acest lucru nu inseamna ca sunt introvertite sau ca nu pot lega prietenii. Ele sunt foarte eficiente cand vine vorba de munca in echipa si colaboreaza foarte bine cu alte persoane, insa intotdeauna prefera relatiile care evolueaza intr-un mod natural, firesc.

 

Nu iti plac discutiile marunte

 

Deoarece esti in cautarea adevarului absolut, nu iti plac discutiile marunte. Iar aceasta este o caracteristica a persoanelor care au cel mai rar tip de personalitate din lume. Potrivit lui Myers Briggs, aceste persoane nu vor sa vorbeasca despre starea vremii sau despre probleme de zi cu zi. In schimb, ele isi doresc sa vorbeasca despre dezvoltare personala, despre dorintele sufletesti sau despre aspiratiile pe care le au in viata.

 

Creativitatea te defineste

 

Nu mai este un secret faptul ca esti o persoana foarte creativa si ca reusesti intotdeauna sa faci o impresie buna prin modul in care te exprimi si interactionezi. Iar aceasta este o caracteristica a persoanelor care au cel mai rar tip de personalitate din lume!

Te-ar putea interesa si: 5 obiceiuri zilnice care contribuie la starea de bine!

Tuesday, 25-June-2019
Autor: RisCo

Recomandari RisCo: