Sondaj: Ce ii face fericiti si ce ii sperie pe romani?

Sondaj: Ce ii face fericiti si ce ii sperie pe romani?
Foto: Revista Cariere

Intrebati ce le trebuie ca sa fie fericiti, romanii vorbesc in primul rand de sanatate si de familie. Capitolul temeri este, insa, cu mult mai extins: Le e teama romanilor de pericole din exterior? De impactul pe care l-ar putea avea o catastrofa naturala? Sau de nerespectarea promisiunilor?

Un sondaj IRES (comandat de Digi24 si efectuat in perioada 7-10 noiembrie, pe un esantion de 1.100 de persoane)  arata ce ii face fericiti pe romani si care sunt temerile lor. Sociologii au folosit metoda interviurilor telefonice, eroarea maxima fiind de -+3,01%.

Se pare ca sanatatea conteaza foarte mult pentru 99% dintre romani. Tot 99% dintre cei intrebati au raspuns că fericirea vine din familie. Locuinta ii face fericiti pe 92% dintre respondenti. Credinta in Dumnezeu aduce fericire unui procent de 88% dintre respondenti. Mai sunt 78% care spun ca locul de munca e important. Reteta fericirii pentru 54% dintre cei chestionati sunt banii. Pentru 45% e importanta situatia politica din Romania.

In topul spaimelor romanesti...

Intrebarea sociologilor a mai fost si „Ce v-a ingrijorat cel mai mult in 2016?”. Frica de boala au raspuns cei mai multi - 29% dintre respondenti. 11% spun ca le-a fost frica sa nu-si piarda locul de munca. Tot 11% dintre cei chestionati spun că au fost ingrijorati de lipsa locurilor de munca. Pentru 8%, anul 2016 a fost marcat de frica de razboi şi de ingrijorarea pentru situatia politică. 6 procente s-au temut in 2016 de cresterea preturilor.

 

Citeste continuarea articolului pe Cariereonline.ro

Wednesday, 04-January-2017
Autor: Revista Cariere