Top 10 cele mai stresante joburi

Top 10 cele mai stresante joburi
Foto: Pixabay.com

Ramai sa lucrezi peste program, seful este tot timpul cu ochii pe tine, colegii sunt cam artagosi iar salariul ar putea fi mai bun. Daca toate acestea iti sunt cunoscute, cu siguranta treci printr-o depresie la locul de munca sau suferi de stres ocupational.

In 80% din cazuri, persoanele care sufera din cauza depresiei sau stresului ocupational, sunt cele care ocupa pozitii de executie, unde indeplinesc ordine si nu isi pot pune foarte bine in valoare ideile. In general, depresia este mostenita, insa este influentata si de sex, temperament, pozitie sociala, iar un job care nu te multumeste nu face altceva decat sa inrautateasca situatia.

Si asta nu este totul! Studiile au dovedit faptul ca femeile sunt cu 60% mai predispuse la stres ocupational decat barbatii. Totusi, mai exista speranta. Poti trece peste un moment critic la serviciu daca stii sa te autoeduci si apelezi la sfaturile unui medic, daca incerci sa rezolvi problemele sau daca in final, renunti la acel loc de munca nesatisfacator.

90% dintre persoanele angajate au manifestat cel putin o data un simptom al stresului ocupational (oboseala accentuata, pierderea interesului pentru locul de munca, apatie, etc.)

Iata Topul 10 al celor mai stresante joburi din lume!

1. . Asistent social

Nu este de mirare ca meseria de asistent social ocupa prima pozitie in topul joburilor ce provoaca stres ocupational. 

Descopera lista completa pe www.divahair.ro!

Wednesday, 29-January-2020
Autor: DivaHair.ro

Recomandari RisCo: