TOP cele mai vizitate destinatii de vacanta in 2019

TOP cele mai vizitate destinatii de vacanta in 2019

TOP cele mai vizitate destinatii de vacanta in 2019

Foto: Pixabay.com

Daca te gandesti deja la urmatoarele tari si orase pe care vrei sa le bifezi la anul, cu siguranta iti doresti sa afli care au fost cele mai ravnite destinatii de vacanta! Weforum.org a realizat un top al destinatiilor de vacanta care au fost cele mai apreciate si care au atras cei mai multi turisti in acest an.

Spania, Franta, Germania, Japonia si SUA au fost cele mai vizitate tari in anul 2019, potrivit topului realizat de World Economic Forum.

 

TOP cele mai vizitate destinatii de vacanta in 2019

 

Foto: www.weforum.org 

 

De ce sunt atat de ravnite aceste tari? Spania se afla pe primul loc in acest top din 2015, iar popularitatea sa a crescut de la an la an datorita culturii, traditiilor, oraselor vibrante si plajelor insorite, dar si datorita festivalurilor care au loc anual si care atrag foarte multi turisti.

Si infrastructra reprezinta un factor important, iar in ultimii ani Spania a investit foarte multi bani in modernizarea drumurilor, cailor ferate si aeroporturilor.

Turismul contribuie cu 5% la produsul intern brut al Spaniei (PIB), iar in urmatorii ani este preconizata o crestere a acestui procent.

Este preconizata o crestere a turismului si la nivel global, deoarece foarte multe tari, in special cele din Asia, atrag tot mai multi turisti de la an la an.

Pe urmatoarele locuri in topul celor mai vizitate destinatii de vacanta in 2019, dupa Spania, se afla Franta, Germania, Japonia, SUA, Anglia, Australia, Itaia, Canada si Elvetia.

 

Japonia se va afla in top si in anul 2020

 

 

Anul viitor, orasul Tokyo din Japonia va fi gazda Jocurilor Olimpice de vara din 2020. Editia cu numarul 30 reprezinta cel mai mare eveniment multi-sportiv care are loc o data la patru ani.

Numele evenimentului va fi Tokyo 2020.

Tokyo a fost desemnat oras gazda in cadrul celei de-a 125-a Sesiuni a CIO (Comitetul International Olimpic), desfasurata la Buenos Aires, Argentina, in data de 7 septembrie 2013. Celelalte orase finaliste au fost Istanbul (Turcia) si Madrid (Spania).

Olimpiada se intoarce la Tokyo pentru prima data din 1964, cand Japonia a fost aleasa gazda a Jocurilor Olimpice, iar astfel capitala japoneza devine primul oras asiatic care gazduieste jocurile de vara de doua ori.

 

Japonia va fi centrul inovatiilor tehnologice

 

Din moment ce Japonia si-a confirmat statutul de centru al inovatiilor tehnologice, va introduce la aceasta Olimpiada mai multe tehnologii.

Bugetul asigurat de Guvernul Metropolitan din Tokyo pentru organizarea Olimpiadei este de 400 de miliarde de yeni japonezi (peste 3,2 miliarde de euro).

Tot cu aceasta ocazie, Japonia va fi gazda primei olimpiade verzi. Astfel, isi propune sa organizeze Jocurile Oimpice in totalitate pe energie regenerabila. Guvernul japonez construieste sisteme pentru a furniza energie electrica provenita din surse regenerabile – energie solara, eoliana – promovand astfel un stil de viata sustenabil.

Ce inovatii vor fi folosite? Taxi-urile fara sofer si masinile electrice ar putea asigura transportul, robotii vor lua locul voluntarilor, iar tehnologia de recunoastere faciala va fi folosita in premiera pentru a fi evitate cozile.

 

Succesul turistic, un dezastru natural si social

 

Cresterea turismului aduce foarte multe beneficii pentru tot mai multe tari, insa in acelasi timp guvernele si tarile trebuie sa asigure un viitor sustenabil.

In tarile in care ajung foarte multi turisti apar si foarte multe probleme. De exemplu, valurile de turisti care au vizitat Thailanda au afectat mediul inconjurator. Viena planuieste sa gaseasca rute alternative pentru celebrele plimbari cu gondola, iar locuitorii orasului Barcelona au dezvoltat o repulsie fata de turisti (peste 32 de milioane au vizitat orasul in anul 2019).

Friday, 29-November-2019
Autor: Daniela Mitran

Recomandari RisCo: