Ceilalti te apreciaza atat cat te apreciezi. Invata sa te pui in valoare!

Ceilalti te apreciaza atat cat te apreciezi. Invata sa te pui in valoare!
Foto: RisCO

Aprecierea de sine este la fel importanta precum iubirea de sine. Iti doresti ca ceilalti sa te aprecieze mai mult? Sa iti ofere dragoste, compasiune si atentie? Inainte sa ceri, trebuie sa stii sa oferi. In primul rand tie, apoi celor din jurul tau. Daca nu ai puterea interioara pentru a te valorifica, iubi si aprecia, ceilalti nu or sa vada latura frumoasa a ta. Pentru ca ceilalti te apreciaza atat cat te apreciezi!

 

Cu totii ne dorim sa traim intr-o lume mai buna, in care totul sa fie mult mai simplu, iar comunicarea sa fie cea mai usoara parte. Dar experientele si interactiunile de zi cu zi ne arata ca sunt si obstacole. Iar peste aceste obstacole doar noi putem trece. Pentru ca multe dintre ele sunt doar in inchipuirea noastra si sunt doar un rezultat al modului in care gandim si reactionam.

 

Ceilalti te apreciaza atat cat te apreciezi!

 

Iti doresti ca ceilalti sa te aprecieze mai mult? Valorifica-te! Recunoaste-ti calitatile si pune-te mereu pe primul plan. Exprima tot ce gandesti si nu te teme de judecata altor persoane.

 

Cum sa te apreciezi mai mult

 

Gandeste pozitiv. Intotdeauna!

 

Cu totii avem experiente de viata mai mult sau mai putin placute, insa partea buna este ca nimic nu este permanent. Indiferent cu ce situatii te confrunti, gandeste mereu pozitiv. Oamenii sunt supusi greselilor, asa ca nu te mai blama pentru fiecare lucru pe care nu l-ai facut bine. Si nu te mai stradui sa detii controlul asupra unor situatii care nu depind de tine.

 

Invata sa te apreciezi

 

Aprecierea de sine este esentiala. Daca vrei ca ceilalti sa te aprecieze, este important sa stii ca totul porneste de la autoapreciere. Daca tu nu ai o parere buna despre tine, nu te astepta ca ceilalti sa te vada intr-o lumina pozitiva. Vrei sa faci mereu o impresie buna si sa iti fie recunoscute meritele? Recunoaste-ti calitatile. Este un pas important, care te va ajuta sa fii in avantaj.

 

 

Gandeste in perspectiva

 

Sa gandesti in perspectiva este un alt pas important care te va ajuta sa castigi aprecierea altor persoane. Cu totii avem tendinta sa ramanem blocati asupra situatiilor negative cu care ne confruntam, insa aceasta gandire nu duce nicaieri. Te confrunti cu o situatie care pare greu de rezolvat? In loc sa gandesti negativ si sa vezi doar dezavantajele pe care le ai, gandeste-te cum se poate schimba situatia. Si gandeste-te cum va arata situatia respectiva in viitor, ce lucruri poti invata si ce lucruri poti schimba, astfel incat sa tintesti mai usor obiectivele dorite.

 

De exemplu, daca rezultatele pe care le-ai obtinut momentan nu sunt satisfacatoare, nu afirma ca te confrunti cu o problema. Mai degraba, afirma ca te confrunti cu o provocare. Este un truc care te va ajuta sa iti schimbi perspectiva si sa privesti totul intr-o nota mult mai pozitiva.

 

Elimina cuvintele negative din vocabular

 

Ai tendinta sa spui “nu pot”, “nu va functiona”, “nu vad o cale de a rezolva situatia respectiva”, “nu am o solutie” sau multe alte expresii negative ori de cate ori te confrunti cu o situatie mai dificila? Acest mod de gandire nu te va ajuta sa gasesti o rezolvare. Din contra, mintea va ramane blocata asupra lucrurilor pe care nu le poate rezolva. Mai bine, inlocuieste cuvintele negative cu afirmatii pozitive: “cu siguranta exista o rezolvare”, “hai sa vedem ce rezultate putem sa obtinem”, “o noua abordare poate aduce rezultate noi”, etc. Astfel, vei vedea ca atitudinea ta va fi complet schimbata, iar persoanele din jurul tau te vor aprecia pentru efortul pe care il depui.

 

Pentru tine cat de importanta este aprecierea de sine? Dar aprecierea altor persoane?

 

Te-ar putea interesa si: Cum sa te bucuri de viata. Pretuieste clipele si traieste la maximum orice zi!

Tuesday, 09-July-2019
Autor: RisCO

Recomandari RisCo: