Un lider adevarat isi creeaza un mindset potrivit

Un lider adevarat isi creeaza un mindset potrivit
Foto: Pixabay.com

Potrivit hbr.org (Harvard Business Review), cele mai mari organizatii din intreaga lume investesc aproape 365 de miliarde de dolari in cursuri de dezvoltare a leadershipului. Aceste cifre au rezultat in urma unui studiu efectuat in 2013, la care au participat 329 de organizatii. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele nu au fost multumite de progresul obtinut.

Din moment ce se investesc foarte multi bani in leadership, o intrebare este totusi valabila: de ce nu obtin organizatiile rezultate mai bune? Potrivit specialistilor, unul dintre principalele motive este acela ca cele mai multe organizatii nu acorda atentie unui detaliu extrem de important, si acela este mindset-ul pe care il adopta.

Un mindest potrivit ii ofera oricarui lider capacitatea sa aleaga informatiile pe care le considera esentiale pentru dezvoltarea companiei sale. Si, desigur, sa le incorporeze in activitatile pe care le desfasoara compania. Mai simplu spus, un mindset este acel lucru care se afla in spatele motivatiei si actiunilor unor organizatii. De exemplu, analizarea mindset-ului este un punct foarte bun de referinta pentru a afla de ce liderii actioneaza diferit in momentul in care se confrunta cu aceeasi situatie. Astfel, un lider poate considera o situatie drept negativa si o amenintare la progresul companiei, in timp ce alt lider poate considera aceeasi situatie drept pozitiva si o oportunitate de a face progrese. Cand corporatiile ignora acest aspect, cel legat de mindset, apar si nemultumirile.

De ce este important ca un lider sa aiba un mindset potrivit

Cresc sansele de a face progrese

Un mindset axat pe dezvoltare atrage dupa sine progresul. Acest lucru inseamna credinta ca orice persoana se poare dezvolta, poate invata noi informatii sau poate deprinde noi skill-uri. Acest mindset inseamna si credinta ca inteligenta unei persoane nu cunoaste limite si ca progresul poate fi obtinut oricand. Numeroase studii au demonstrat de-a lungul timpului ca persoanele care au o gandire orientata catre progres sunt mult mai deschise la noi oportunitati si provocari profesionale. Si tot aceste persoane obtin rezultate mai bune de-a lungul activitatii lor profesionale.

Invatarea face parte din procesul de dezvoltare

Un lider adevarat stie ca invatarea face parte din procesul de dezvoltare. Intodeauna vor exista informatii noi, skill-uri ce trebuie dezvoltate sau programe ce trebuie implementate. Totodata, cresterea performantei este atribuita unui mindset sanatos. Un lider care are o gandire orientata catre progres va gasi mereu o motivatie pentru a abtine cele mai bune performante in domeniul sau. Isi va incuraja si sustine angajatii, va crea o cultura organizationala orientata catre progres si va gandi cele mai bune strategii. Dezvoltarea va fi pe primul loc, nu cresterea cifrei de afaceri. Un lider adevarat stie ca orice progres va atrage de la sine castiguri mai mari, motiv pentru care va distribui in mod eficient resursele de care dispune.

Un mindset potrivit este favorabil pe termen lung

Liderii care sunt concentrati doar asupra castigurilor si a rezultatelor nu reusesc sa faca progrese, din pacate. Deoarece sunt aproape orbiti de dorinta de a face cat mai multi bani, ei pot sa piarda din vedere foarte multe aspecte extrem de importante. In schimb, liderii care isi prioritizeaza sarcinile si au in vedere ce este cel mai bine pentru companie vor fi in avantaj pe termen lung. Astfel, ei vor cauta sa diminueze riscurile de orice natura ce pot sa apara in activitatea pe care o desfasoara si vor seta obiective financiare sanatoase.

Te-ar putea interesa si: Top calitati ale unui manager excelent!

Thursday, 23-January-2020
Autor: RisCo.ro

Recomandari RisCo: