Datorii Restante la Bugetul de Stat

Ce este raportul Datorii Restante la Buget de Stat?

Raportul Datorii Restante ofera informatii despre obligatiile restante ale societatilor catre bugetul de stat pe baza inregistrarilor existente in baza de date a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Datoriile restante catre Bugetul de Stat sunt relevante avand in vedere ca ele pot atrage poprirea (blocarea) conturilor respectivei firme pana la concurenta sumelor restante. Astfel, datoriile restante reprezinta un risc operational major.

Genereaza Raport
Raport Rating Financiar
Rapoarte Demo
Firma fara datorii restante
Firma cu datorii restante

Cum te ajuta raportul Datorii Restante la Buget

Indica totalul sumelor restante la bugetul de stat

Sumele cumulate pe cele 4 bugete reprezinta totalul datoriilor restante pe care le inregistreaza firma la sfarsitul unui trimestru. Perioadele de raportare sunt sfarsitul lunilor martie, iunie, septembrie si decembrie.

Indica obligatiile restante detaliate pe categorii de impozite

Datorita structurii de datorii pe cele 4 bugete, firmele pot inregistra datorii restante doar pentru unele dintre bugete (de ex doar la bugetul de stat sau doar la asigurarilor de sanatate, etc). Faptul ca o firma nu inregistreaza datorii la unul dintre bugete, dar are la celelalte nu elimina riscul de poprire.

Evaluarea riscului la care este expusa firma in cazul unei popriri pe cont

Daca o firma are datorii restante si poarta un risc de poprire, atunci suma totala a datoriilor are un rol deosebit de important. Daca datoriile la stat sunt mari comparativ cu cifra de afaceri lunara, atunci firma poate fi intr-o situatie foarte dificila. In aceasta situatie exista un risc foarte mare avand in vedere ca mare parte sau intreaga cifra de afaceri lunara trebuie sa acopere aceste datorii. Este chiar posibil ca firma sa nu-si poata continua activitatea. Daca sumele sunt mici acestea pot fi acoperite cu usurinta din incasarile curente.

Cum poti obtine raportul Datorii Restante la Bugetul de Stat

Abonament:

Achizitionati un abonament din pagina Abonamente Rapoarte RisCo. Un abonament cuprinde un anumit numar de Credite RisCo care va permit sa efectuati rapoartele pe care le doriti. Creditele RisCo sunt valabile 12 luni de la data achizitionarii. Folosind acesta varianta veti avea nevoie de un Cont Client care se va deschide odata cu achizitionarea abonamentului.

Abonamente Rapoarte RisCo