Buletinul Insolventei Firme

1. Ce este raportul Buletinul Insolventei?

 

Raportul Buletinul Insolventei arata daca s-a declansat procedura de insolventa pentru orice firma din Romania. 

In cazul in care nu exista inregistrari inseamna ca pentru respectiva firma nu s-a solicitat declansarea procedurii de insolventa sau ca nu se afla in stare de insolventa.

In cazul in care exista inregistrari, atunci pentru respectiva firma s-a declansat procedura de insolventa, iar raportul prezinta etapele parcurse si detaliile aferente.

Insolventa este definita in Legea 85 / 2006 ca fiind "acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide si exigibile:

a) insolventa este prezumata ca fiind vadita atunci cand debitorul, dupa 90 de zile de la scadenta, nu a platit datoria sa fata de creditor, prezumtia este relativa,

b) insolventa este iminenta atunci cand se dovedeste ca debitorul nu va putea plati la scadenta datoriile exigibile angajate, cu fondurile banesti disponibile la data scadentei."

Rapoarte Demo
Buletinul Insolventei
 

2. Vezi prezentare video raport Buletinul Insolventei RisCo

 Prezentare Video Buletinul Insolventei

3. Interpretare raport Buletinul Insolventei

Raportul cuprinde o singura sectiune: Lista etapelor privind procedura de insolventa cu detalii privind denumirea, data, instanta de judecata, numarul buletinului si data acestuia.

Buletinul Insolventei Buletinul Insolventei
 

Rezultatele raportului pot fi urmatoarele:

  Fara inregistrari
Se afiseaza mesajul: 'Firma avand CUI ................... in Buletinele de Insolventa si nu figureaza in stare de insolventa'.
 
Cu inregistrari
Se afiseaza lista etapelor parcurse privind procedura de insolventa.

O firma aflata in insolventa este in incapacitate de a-si plati obligatiile financiare curente. Din acest motiv si din punct de vedere al riscului asociat, nu ar trebui sa se deschida nicio relatie contractuala cu o firma aflata in insolventa.

In cazul in care o firma a iesit din procedura de insolventa si isi poate continua activitatea, ultima inregistrare din raport mentioneaza la denumirea actului 'Sentinta de inchidere a procedurii', iar la tipul procedurii 'Inchiderea procedurii cu repunere in situatia anterioara' sau 'Sentinta de inchidere a procedurii si revocare a hotararii judecatoresti de deschidere a procedurii'.

4. Cum te ajuta raportul Buletinul Insolventei

 
 • Indica daca s-a declansat procedura de insolventa pentru firma analizata.
   

  In cazul in care procedura de insolventa a fost declansata, in raport sunt prezentate etapele parcurse din procedura de insolventa.

 • Indica daca procedura de insolventa s-a incheiat sau nu.
   

  Recomandam ca acest raport sa fie analizat in ceea ce priveste etapele procedurii. Exista posibilitatea ca firma sa fi iesit din insolventa.

Va recomandam totodata urmatoarele rapoarte pentru o interpretare cat mai completa a situatiei judiciare a unei firme:
Date Firma - RegCom - cele mai recente informatii despre firma, inclusiv datele de contact si actionarii
Participatii actionari - indica evolutia in timp a participatiilor actionarilor firmei in alte companii
Procese in instanta - prezinta procesele pe care firma respectiva le are pe rolul instantelor din Romania
AEGRM - prezinta structura de garantii mobiliare pe care firma le are fata de creditorii sai

5. Cum poti obtine raportul Buletinul Insolventei

 
Abonament:
 
Achizitionati un abonament din pagina Abonamente Rapoarte RisCo. Un abonament cuprinde un anumit numar de Credite RisCo care va permit sa efectuati rapoartele pe care le doriti. Creditele RisCo sunt valabile 12 luni de la data achizitionarii. Folosind acesta varianta veti avea nevoie de un Cont Client care se va deschide odata cu achizitionarea abonamentului.
Raport Buletin Insolventa
 
Alerte Insolventa
GRATUIT - ZILNIC
 
Adreasa ta de email este suficienta!

Primesti zilnic lista cu firmele care au
avut procese de insolventa
in ziua anterioara