Limite Plati la Termen Firme

Ce este raportul Limite Plati la Termen?

Limitele Plati la Termen reprezinta sumele maxime in lei pentru care furnizorii pot oferi clientilor lor marfuri sau servicii cu plata la termen.

Limitele Plati la Termen indica un plafon maxim de lucru intre firme astfel incat furnizorul sa nu acorde marfa sau servicii disproportionat fata de capacitatea de plata a clientului. In acest mod, furnizorul poate evita riscul de neplata din partea clientilor sai.

Genereaza Raport
Raport Rating Financiar
Rapoarte Demo
Limite

Cum te ajuta raportul Limite Plati la Termen

Indica limitele pentru acceptarea facturilor cu plata la termen

Limitele sunt sumele maxime pe care le poate acorda un furnizor catre o firma in cazul facturilor achitate la diverse termene prin ordin de plata. Ele sunt determinate pe baza rezultatelor financiare ale firmei. De ex. o firma cu o cifra de afaceri anuala de 10.000 ron poate intampina dificultati majore la plata unei facturi de 50.000 ron la un termen de 30 de zile. Din acest motiv si pentru a limita riscurile de neincasare a facturilor, furnizorii trebuie sa acorde limite fiecarui client in functie de situatia financiara si istoricul acestuia.

Indica limitele pentru plati cu bilete la ordin si cecuri

Instrumentele de plata la termen, bilete la ordin si cecuri, reprezinta mijloace de plata a facturilor si reprezinta totodata un element de confort financiar. Aceste instrumente se introduc pe circuitul bancar si in cazul in care nu sunt platite la termen, atunci firma neplatitoare este inregistrata in Centrala Incidentelor de Plati (cu incident major sau minor). Datorita acestor consecinte negative, firmele sunt mult mai precaute in eliberarea acestor instrumente si, in consecinta, limitele de plata sunt mai mari decat in cazul facturilor achitate cu ordin de plata.

Limitele sunt diferentiate pe termenele uzuale de plata

In functie de termenul de plata acceptat, furnizorul preia un risc de neplata mai mare sau mai mic. O perioada de 30 de zile comporta un risc de neplata mult mai scazut decat o perioada de 90 de zile.

Limitele sunt teoretice. Ele se pot ajusta in functie de istoricul platilor

Limitele prezentate in raport au caracter teoretic si sunt determinate pe baza indicatorilor financiari. In functie de politica fiecarei firme, aceste limite se pot ajusta in functie de gradul de risc care se doreste. In anumite cazuri se poate adopta o politica mai conservativa micsorand semnificativ aceste limite, iar in alte cazuri politica poate fi relaxata acordand limite mai mari. Istoricul pe plati cu fiecare client are un rol important privind stabilirea capacitatii de plata a acestuia. Este recomandat totusi ca aceste limite sa nu fie depasite cu valori semnificative.

Cum poti obtine raportul Limite Plati la Termen

Abonament:

Achizitionati un abonament din pagina Abonamente Rapoarte RisCo. Un abonament cuprinde un anumit numar de Credite RisCo care va permit sa efectuati rapoartele pe care le doriti. Creditele RisCo sunt valabile 12 luni de la data achizitionarii. Folosind acesta varianta veti avea nevoie de un Cont Client care se va deschide odata cu achizitionarea abonamentului.

Abonamente Rapoarte RisCo