Ajutoare de 50.000-200.000 euro pentru firmele din SUD-MUNTENIA. Finantarile vizeaza digitalizarea, omologarea unor servicii, participarea la targuri si modernizarea proceselor tehnologice

Ajutoare de 50.000-200.000 euro pentru firmele din SUD-MUNTENIA. Finantarile vizeaza digitalizarea, omologarea unor servicii, participarea la targuri si modernizarea proceselor tehnologice

In primavara acestui an se lanseaza apelul de proiecte “Intensificarea cresterii sustenabile si a competitivitatii microintreprinderilor si intreprinderilor mici din regiunea Sud-Muntenia”, prin care firmele din regiune pot accesa finantare pentru digitalizare, omologarea unor servicii, participarea la targuri si modernizarea proceselor tehnologice. Sunt vizate microintreprinderile si firmele mici, din domenii diverse din judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman, potrivit ghidului publicat de Agentia de Dezvoltare Regionala.



Investitii din fonduri europene in firmele din 7 judete

Microintreprinderile si firmele mici (pana la 49 salariati) vor putea depune proiectele in perioada 15 martie 2024, ora 08:00 - 14 iunie 2024, ora 12:00. In cadrul apelului pot fi obtinute ajutoare intre 50.000-200.000 euro pentru fiecare proiect, finantarea realizandu-se prin programul regional de fonduri europene.

Astfel, firmele non-agricole din judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman vor putea accesa sprijinul pentru a realiza investitii precum: valorificarea deseurilor, digitalizare, certificarea sau omologarea produselor si serviciilor, imbunatatirea capacitatilor tehnice, accesul pe piete internationale, imbunatatirea proceselor tehnologice, investitii in active corporale si necorporale.

Buget de 47 de milioane de euro

Firmele solicitante trebuie sa indeplineasca anumite conditii printre care: sa fi desfasurat activitati cel putin incepand cu data de 1 ianuarie 2022, sa aiba sediul social in judetele din regiunea Sud-Muntenia, sa fie microintreprinderi sau intreprinderi mici, atat la data solicitarii finantarii, respectiv la data depunerii cererii de finantare.

Bugetul alocat apelului de proiecte este de 47.058.823,62 de euro, iar finantarea nerambursabila maxima acordata pentru un proiect de investitii nu poate depasi 90% din valoarea eligibila a investitiei. Firmele vor putea primi granturi de 50.000 - 200.000 euro/proiect.

Printre firmele care vor putea accesa ajutoarele se numara cele cu activitate in urmatoarele domenii: firmele constructii de cladiri rezidentiale si nerezidentiale, hoteluri, facilitate de cazare pentru vacante, activitati de realizare a software-ului la comanda, fabricarea de articole de imbracaminte pentru lucru, fabricarea de mobile, asistenta medicala si asistenta stomatologica.